četvrtak, 31. prosinca 2009.

The mist (2007)


Odličan horor film. Neki dijelovi filma su vizualno fenomenalno snimljeni. Uz odličan uvod i zaplet filma, rasplet filma je fantastičnozastrašujući odličan. Nisam još vidio tako dobro napravljen kraj filma i nitko neće biti ravnodušan kada ga vidi.
Preporučujem gledanje filma. Moja je ocjena 8/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

The Truman show (1998)


Jedan od najboljih filmova koji sam ikad gledao. Jim Carrey je odlično odglumio lik Trumana i nepravedno nije dobio nagradu Oscar za tu ulogu. Film je vizija budučnosti televizije i takva reality događanja će se uskoro dešavati.
Obavezno pogledajte film. Moja je ocjena 9/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

ponedjeljak, 28. prosinca 2009.

Knowing (2009)


Film je dobar, ali... Moglo se to i bolje napraviti. Podosta je zbrkano i zbunjujuće. Scena pada zrakoplova je fantastična. Kraj filma je zadovoljavajući, pa mi je film malo iznad prosjeka.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

Zombieland (2009)


Zabavna krvava komedija. Ima mnogo već vođenih fora o zombijima, ali je sve dobro posloženo. Woody Harrelson je izvukao film iznad prosjeka. Zadovoljavajuće, mada je sve predvidljivo.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6,5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

nedjelja, 27. prosinca 2009.

Zeitgeist: Addendum (2008)


Jednako odličan nastavak prvog dijela. Ovaj dio stavlja težište na novac oko kojeg se cijeli svijet vrti i izvor je zla za sve ljude. Dali je ljudima potreban novac? NE!
Preporučujem obavezno gledanje. Moja je ocjena 9/10.

IMDB

Trailer

Cijeli film

Zeitgeist (2007)


Odličan dokumentaran film koji spada u kategoriju "Teorije urote". Sastoji se od 3 dijela (Največa priča ikad ispričena (Religija), Cijeli svijet je pozornica (09.11.) i Ne obraćajte pažnju na ljude iza paravana (Novac)). Mnogi smatraju neke dijelove filma neistinitim i pretjeranim, ali je film vrlo poučan. Najvažnije od svega je to da potiče na razmišljanje. Film je besplatan.
Preporučujem obavezno gledanje. Moja je ocjena 9/10.

IMDB

Trailer

Cijeli film

subota, 26. prosinca 2009.

V for vendetta (2005)


Odličan film. Ima poveznicu sa mnogim dokumentarnim filmovima o teorijama urota (najviše na 09.11. teoriju urota). Vizualno je odlično napravljen. Film je o budučnosti koja, nadam se, neće desiti.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 8/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

Dune (1984)


Dune je planet gdje se proizvodi "začin". Pomoću "začina" se može putovati iz jednog kraja galaktike na drugu kraj u nekoliko sekundi. Tko kontrolira planetu Dune, kontrolira cijeli svemir. Vizualno je film vrlo impresivan, a muzika je odlična. Odličan SF film.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 8/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

srijeda, 23. prosinca 2009.

Role models (2008)


Ovo bi trebala biti komedija, a u biti je nepovezano nizanje smiješnih i manje smiješnih scena. Film je previše predvidljiv. Pretjerali su sa količinom psovki, koje su trebale biti smiješni elementi. Loše.
Ne preporučujem gledanje. Moja je ocjena 5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

Pandorum (2009)


Ovo je znanstvenofantastični film s čudovištima. Čudovišta ganjaju ljude da ih pojedu. Ovo je viđeno već tisuće puta. Film je ništa posebno i možda se svidi ljubiteljima SFa. Možda.
Ne preporučujem gledanje. Moja je ocjena 5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

ponedjeljak, 21. prosinca 2009.

Trainspotting (1996)


Jedan od najboljih filmova koje sam gledao. Fenomenalna britanska komedija o narkomanima. Film je otkačen, orginalan, urnebeasan i neznam koje superlative još da napišem.
Preporučujem obavezno gledanje. Moja je ocjena 9.5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

nedjelja, 20. prosinca 2009.

A Christmas carol (2009)


Stara priča od Charlesa Dickensa u novom ruhu. Film je vrlo "mračan", što je vrlo neobično za Disney produkciju. Film je i zabavan i poučan u isto vrijeme. Fenomenalna animacija. Jim Carrey je odličan, kao i obično.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

2012 (2009)


Zabavan film. Ovo je odličan film za sve koji vole filmove katastrofe. Scenarij je pun nelogičnosti i pretjerivanja ali su specijalni efekti fenomanalni. Glavni likovi uvijek u zadnji čas se uspiju spasiti.
Pogledajte film, ali nije ništa posebno. Moja je ocjena 6/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

utorak, 8. prosinca 2009.

The objective (2008)


Lov na neprirodnu pojavu u današnjem Afganistanu. Interesantna ideja, ali nešto nedostaje. Mogla se priča bolje i drugaćije obraditi. Film nije snimljen na hollywoodski način, pa će se mnogima ili totalno svidjeti ili totalno nesvidjeti. Film je ništa posebno.
Nepreporučujem gledanje, ali tko voli filmove o neobičnim pojavama onda film preporučujem. Moja ocjena je 5.5/10.

IMDB
RT

Trailer

Burn after reading (2008)


Otkačeni film sa glumcima u netipičnim ulogama (George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich i Frances McDormand). Film je pun neobičnih prevrata u kojima su ukljućeni obični ljudi i međunarodni špijuni.. Svi filmovi braće Coen su odlični, pa je i ovaj u prosjeku ostalih.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer