nedjelja, 26. rujna 2010.

The Book Of Eli (2010)


Ja sam ljubitelj apokaliptičnih filmova, pa mi se ovaj film svidio. Posebno mi se svidio dizajn i boja okoliša. Glavni lik putuje i brani se od negativaca (sam protiv svih). Ima podosta akcije. Moj omiljeni glumac, Gary Oldman, je dobro odglumio svoju ulogu negativca. Film je ništa posebno.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6,5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

subota, 25. rujna 2010.

Vexille (2007)


Odličan japanski SF akcijski crtani film. Radnja se događa 2077. godine. Japan se izolirao od ostatatka svijeta. Animacija je odlična, a radnja je orginalna. Film je poslastica za sve ljubitelje znanstvene fantastike.
Film obavezno gledajte. Moja je ocjena 8/10.

IMDB
RT

Tailer

Predators (2010)


Prosječan SF akcijski film. Predatori protiv ljudi. Za promjenu, radnja se ne događa na Zemlji. Početak i sami kraj filma su vrlo dobri, a ostatak je prosječan. Nema ništa bitno novoga o predatorima. Reciklaža orginalnog filma. Sve ukupno, ništa posebno. Za ljubitelje SF i predator filmova. Bolje išta nego ništa.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6,5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

četvrtak, 23. rujna 2010.

Iron Man 2 (2010)


Sve što sam napisao o prvom dijelu, vrijedi i za drugi. Kvaliteta filma je ostala i dalje na visokom nivou. Odlična zabava.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

Iron Man (2008)


Dobar akcijski film sa podosta komičnih elemenata. Film je nastao po istoimenom stripu. Radnja opisuje glavnog lika (Tony Stark) koji postaje Iron Man. Posebno mi se svidjela ironičnost glavnog lika. Zadovoljavajuće.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

srijeda, 22. rujna 2010.

Percy Jackson & the Olympians The Lightning Thief (2010)


Film je o grčkim bogovima i polubogovima u današnje vrijeme na diječiji način. Sve je lijepo snimljeno, ali već viđeno. Svi ti bogovi, polubogovi i mitska bića su već desetinama puta viđeni u filmovima. Radnja je već više puta viđena. Nema ništa novoga i orginalnog. Dosadno. Film će se svidjeti mlađoj publici, kojoj je i namjenjen.
Nemojte gledati ovaj film, jer je gubljenje vremena. Moja je ocjena 4/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

nedjelja, 19. rujna 2010.

Zero: An investigation into 9/11 (2008)


Vrlo zanimljiv i dojmljiv talijanski dokumentarac o rušenju nebodera "blizanaca" Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i napadu na Pentagon 11.09.2001. Ovaj film je u kategoriji filmova "teorije zavjera" i glavni cilj je da se potaknu ljudi na razmišljanje. Živimo u svijetu gdje je vrlo lako manipulirati informacijama i teško je običnim ljudima prepoznati istinu.
Preporučujem ovaj film. Moja je ocjena 8.5/10.

IMDB
RT

Trailer

petak, 17. rujna 2010.

Hot Tub Time Machine (2010)


Komedija koja to baš i nije. Zanimljiva ideja, ali loše snimljeno. Povratak u prošlost i pokušavanje promjene budučnosti. Već viđeno stotinama puta. Previše dosadno i predvidljivo. Ima samo par momenata koji su smješni. Gledanje ovog filma je totalno gubljenje vremena.
Nemojte gledati. Moja je ocjena 3.5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

četvrtak, 16. rujna 2010.

Edge of darkness (2010)


Mel Gibson je u istraživačkoj i osvetničkoj akciji poslije ubojstva njegove kćeri. Film nije ništa posebno, ali koji film s Mel Gibsonom je loš? Ima nekih nelogičnosti ali ga vrijedi pogledati.
Preporučujem ovaj film. Moja je ocjena 6.5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

srijeda, 8. rujna 2010.

Alice in Wonderland (2010)


Film je je pun lijepih kostima i scenografije. Specijalni efekti su odlični. Najviše me je dojmila Helena Bonham Carter kao Crvena kraljica. Ona mi je najzanimljiviji lik. Veliki sam ljubitelj filmova Tima Burtona, ali me ovaj film nije oduševio. Nešto nedostaje. Dobar film, ali ...
Film nije ništa posebno. Moja je ocjena 6/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

petak, 3. rujna 2010.

Sherlock Holmes (2009)


Odličan akcijski film. Film nije za tradicionalne ljubitelje Sherlocka Holmesa. Film je vizualno spektakularan. Prikaz Londona tog doba i kostimi su odlični. Specijalni efekti su u službi filma, a ne obrnuto. Ono što najviše ljude privlači Sherlocku Holmesu je misterija, a u ovom filmu je to dobro prikazano.
Film je odlična zabava i preporučujem gledanje. Moja je ocjena 8/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

četvrtak, 2. rujna 2010.

The expendables (2010)


Film je pun poznatih akcijskih glumaca, oružja, eksplozija i krvi. Film je dobra akcijska zabava. Klasični film o "ljudima od akcije" i "djevi u opasnosti". Sve je već viđeno stotinama puta. Očekivao sam više.
Film je ništa posebno i ne odskače od prosječnih današnjih akcijskih filmova. Moja je ocjena 6/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer