utorak, 29. ožujka 2011.

Season of the Witch (2011)


Povijesni akcijski film. Dvojica ratnika križara se vraća kući iz križarskog pohoda. Zemljom vlada kuga, za koju Crkva smatra, da ju je izazvala vještica. Križari vode vješticu u udaljeni samostan. Film je večinom predvidljiv. Radnja je slična desetinama filmova. Nema ništa orginalno i uzbudljivo. Moglo je to ispasti mnogo bolje. Loše.
Ne preporučujem gledanje. Moja je ocjena 5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

ponedjeljak, 28. ožujka 2011.

Battle: Los Angeles (2011)


Znanstveno fantastični akcijski film. Film prikazuje napad vanzemaljaca na Los Angeles i desetak vojnika koji se bore protiv njih. Specijalni efekti i akcijske scene su odlično napravljeni. Tema je viđena u desetinama filmova. Prosječan akcijski film sa vanzemaljcima. Ništa posebno.
Ljubiteljima akcije preporučujem gledanje, a ljubiteljima znanstvene fantastike ne preporučujem gledanje. Moja je ocjena 6/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

četvrtak, 24. ožujka 2011.

The Warrior's Way (2010)


Akcijski film. Ratnik s istoka bježi na zapad jer nije ubio malo dijete koje je ostalo jedino živo od neprijateljskog klana. Ratnici iz njegovog klana ga pokušavaju naći na "Divljem zapadu". Mačevi sa istoka u sukobu s pištoljima sa zapada. Ovaj film je spoj istočne i zapadne kinomatografije. Scenografija, specijalni efekti i borilačka koreografija su odlični. Vrlo zabavan film.
Pogledajte ovaj film. Moja je ocjena 7/10.

IMDB
RT

Trailer

srijeda, 23. ožujka 2011.

Tron: Legacy (2010)


Znanstveno fantastični akcijski film. Sin traži oca koji je nestao prije mnogo godina. Nalazi ga u virtualnom svijetu koji je on stvorio. Svijet pun nasilja. Vizualno je film spektakularan. Specijalni efekti i akcijske scene su odlično napravljeni, ali je film pun nelogičnosti koje ponekad jako smetaju.
Pogledajte film. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

utorak, 1. ožujka 2011.

Free Jimmy (2006)


Animirani norveški film za odrasle. Jimmy je cirkuski slon kojega drogiraju da bi bio miran na predstavama. Pomoću njega se šverca droga preko granice. Film nije za djecu jer ima scena seksa, brutalnog nasilja, mnogo psovanja i drogiranja. Film je "prazan" jer nema likova koji ne utječu na radnju (u gradu nema prolaznika, samo glavni i sporedni likovi). Film je, uz neke nedostatke, odlična i luda zabava.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6/10.

IMDB
RT

Trailer

Centurion (2010)


Povijesni akcijski film. Rimsko carstvo širi svoje carstvo na sjever (područje današnje Škotske). Rimska legija pada u zamku naroda Pikti, koji zarobe zapovijednika. Nekoliko preživjelih pokušava osloboditi zapovijednika. Prekrasni krajolici i kostimi. Težište filma je stavljeno na krvave scene (klanje), kojih ima tijekom cijelog filma. Prosječan film.
Pogledajte film ako niste gadljivi na klanje. Moja je ocjena 6/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

Gulliver's Travels (2010)


Komedija. Lemuel Gulliver je raznosać pošte u jednom časopisu. Da bi zadivio djevojku koja mu se sviđa pravi se da je putopisac i kreće u Bermudski trokut. Brod mu se nasuće na otok sa jako malim ljudima. Film je pun već viđenih šala. Sve je zbrkano i predvidljivo. Loše.
Nemojte gledati ovaj film. Moja je ocjena 3,5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

Faster (2010)


Akcijski film. Pljačkaš banke izlazi iz zatvora i ubija ljude koji su sudjelovali u ubojstvu njegovog brata. Film je pun vrlo zanimljivih likova, pucnjave i jurnjave automobila. Zanimljiv film i solidno napravljen, ali je predvidljiv. Malo odskače (pozitivno) od prosjeka današnjih akcijskih filmova.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6/10.

IMDB
RT

Trailer

Megamind (2010)


Animirana komedija za djecu i odrasle. Megamind je genijalni zločinac koji želi zavladati gradom. U tome ga sprećava Metroman. Poslije mnogo neuspjelih pokušaja Megamind ubija Metromana. Tu nastaju problemi za Megaminda. Vrlo dobar film sa zanimljivom radnjom i raznolikim likovima. Odličan obiteljski film.
Pogledajte ovaj film. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer