petak, 29. srpnja 2011.

The Adjustment Bureau (2011)


Romantični triler.
Političar koji se kandidira za Američki senat, upoznaje balerinu. Zaljubljuju se na prvi pogled, ali su se slučajno drugi put sreli tek nekoliko godina kasnije, jer je Sudbina odredila da nesmiju biti zajedno. Njih dvoje se bore protiv Sudbine.
Večini ljudi koji nevole romantične filmove, ovaj će im se svidjeti. Film je napet i uzbudljiv i izlazi iz okvira klasičnih romantičnih filmova. Poslije gledanja filma, mnogi će se upitati, dali nam zbilja život kroji Sudbina ili si sudbinu krojimo mi sami.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

četvrtak, 28. srpnja 2011.

Source Code (2011)


Znanstvenofantastični triler.
Pripadnik vojske SADa nesvojevoljno sudjeluje u ekspirementu. Šalju njegovu svijest u tijelo putnika u vlaku u kojem eksplodira bomba. Vraćaju ga više puta po 8 minuta prije eksplozije. Zadatak mu je da identificira čovjeka koji je postavio bombu.
Zanimljiv film koji je napet do kraja, ali ima podosta nelogičnosti. Ta nelogičnost smeta u vrlo dobro napravljenom filmu. Film podsječa na kultni film Groundhog Day iz 1993. godine.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Paul (2011)


Znanstvenofantastična komedija.
Dva zaljubljenika u leteće tanjure voze se SADom posječujući lokacije koje su vezane uz viđenje letećih tanjura. Tijekom putovanja, nalete na vanzemaljca koji je pobjegao iz vojne baze. Njih troje putuju k mjestu gdje će se spustiti vanzemaljci i upadaju u mnoge probleme.
Vrlo zabavan film, ali nije ništa posebno. U filmu se ismijava sve što je u vezi s vanzemaljcima. Paul, vanzemaljac, je odlično kompjuterski animiran.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

utorak, 12. srpnja 2011.

Inside Man (2006)


Triler
Četvero pljačkaša ulazi u banku, ali za vrijeme pljačke policija opkoli banku. Pljačkaši uzimaju taoce i počinje pregovaranje. Na prvi pogled sve izgleda kao obična pljačka, ali nije.
Odličan film o savršenoj pljački. Film je vrlo zabavan i do samog kraja drži nas gledaoce u neizvjesnosti i pitamo se što se to događa. Zanimljiva radnja se ne događa samo u banci, nego i izvan banke.
Obavezno gledajte. Moja je ocjena 8/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

X-Men: First Class (2011)


Znanstvenofantastični akcijski film.
Tema je početak priće o mutantima. Većina radnje se događa 1962. godine za vrijeme Kubanske krize. Skupina mutanata pokušava isprovocirati nuklearni rat između Sovjetskog saveza i Sjedinjenih američkih država, a druga skupina mutanata pokušava to spriječiti.
Odličan akcijski film, sa odličnim specijalnim efektima. Radnja se odlično uklopila u radnju koja dolazi u prošlim X-Men filmovima. Ljubitelji X-Men filmova će uživati u gledanju.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer