srijeda, 28. rujna 2011.

Transformers: Dark of the Moon (2011)


Znanstvenofantastična akcija.
Na Mjesec se srušila letjelica 1961. godine, sa matične planete od Transformesa. Autoboti i Deseptikoni se bore za sadržaj letjelice. Autoboti odlaze sa Zemlje i ljudi pokušavaju pobjediti Deseptikone. Borba se događa u Chicagu.
Ovo je 3. dio iz serijala. Akcijske scene i specijalni efekti su fantastični. Film je totalno predvidljiv ali je odlična zabava. Ljubitelji serijala će biti totalno zadovoljni viđenim. Sve u svemu, zadovoljavajuće.
Pogledajte film. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

ponedjeljak, 26. rujna 2011.

The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (2009)



Triler.
Lisabeth je ranjena i smještena je u bolnicu. Nakon oporavka odlazi na suđenje zbog ubojstava. Mikael pokušava otkriti istinu i razotkriti korumpirane državne dužnosnike.
3., i završni, dio serijala Millennijum. I 3. dio se nadovezuje na 2. dio. Sve što sam napisao o prva dva dijela vrijedi i ta 3. dio.
Preporučujem obavezno gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

The Girl Who Played with Fire (2009)


Triler.
Novinar, Mikael, otkriva korumpiranost i upletenost državnog vrha u trgovinu ljudima. Pomaže mu Lisabeth, koju policija traži zbog ubojstva koje nije učinila. Kroz zajedničku istragu saznaju zašto je ona dugo godina bila u umobolnici.
2. dio serijala Millennijum. Film nije zasebni dio, nego je nastavak 1. dijela. Film nema napetost kao 1. dio, ali je odličan kao i 1. dio. Ima puno više akcije nego u prošlom nastavku.
Preporučujem obavezno gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

The Girl with the Dragon Tattoo (2009)


Triler.
Novinara (Mikael, koji je osuđen zbog objavljivanja lažnih informacija i čeka da odsluži kaznu zatvora) unajmi bogataš da otkrije nestanak nečakinje od prije 40 godina. Pomaže mu djevojaka, Lisabeth, koja je dugo godina bila u umobolnici. Istraga se odvija na otoku.
1. dio filma iz ciklusa Millennium. Film je pun napetosti i misterija. Više usporednih priča se spajaju na kraju. Glavna glumica je odglumila vrlo upečatljiv lik. Odličan film.
Preporučujem obavezno gledanje. Moja je ocjena 8,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

ponedjeljak, 19. rujna 2011.

Scream 4 (2011)


Horor.
Sidney, glavni lik u sva 4 nastavka, se vraća u svoj rodni grad na promociju svoje knjige. Počinju se dešavati ubojsta u stilu iz prošlosti. Sidney, likovi iz prošlih nastavaka i novi likovi pokušavaju naći ubojicu ili ubojice.
Reciklaža prijašnjih nastavaka. Nema ništa novoga. Zasebno je film odlično napravljen, ali je sve već viđeno u prošlim nastavcima. Ima puno više ubojstava i krvavih scena nego u prošlim nastavcima. Neki dijelovi filma su naporni za gledanje (završite već jednom stime, da vidim što će biti dalje).
Preporučujem gledanje ljubiteljima serijala, a ostalima ne preporučujem gledanje. Moja je ocjena 5,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

ponedjeljak, 12. rujna 2011.

JCVD (2008)


Kriminalistička komedija.
Ostarjeli glumac glumi u lošim filmovima jer treba novac jer se razvodi i bori se za skrbništvo nad kćeri. Na putu kući iz SADa u rodni grad u Belgiji, dolazi u poštu u kojoj se odvija pljačka. Uzimaju ga za taoca i policija misli da on pljačka poštu.
JCVD (Jean -Claude Van Damme) glumi samoga sebe. Odličan film sa mnogo komičnih, tužnih i sarkastičnih elemenata. JCVD je ovim filmom dokazao da može odlično odglumiti ozbiljne uloge. Odlično.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

nedjelja, 11. rujna 2011.

Oldboy (2003)


Triler.
Glavni lik filma biva otet i zatočen u jednoj prostoriji 15 godina. Cijelo vrijeme nije imao nikakav kontakt sa ljudima. Nakon 15 godina se budi na vrhu nebodera. Kreće u potragu za osobom koja ga je zatočila i želi saznati zašto je bio zatočen.
Ljudima nenaviklim na istočnjačke filmove, ovaj film će biti jako neobičan. Priča filma je odlična, a atmosfera je fenomenalna. Zbog same priče i puno nasilja, film nije za ljude slabog želuca. Odlično.
Pogledajte obavezno. Moja je ocjena 8,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

subota, 10. rujna 2011.

Super 8 (2011)


Znanstvenofantastični triler.
Grupa djece snima film pokraj pruge i prisustvuju izletanju vojnog vlaka sa tračnica. Vojska blokira mjesto nesreće, a u obližnjem gradu počinju nestajati ljudi. Djeca počinju istraživati nestanke.
Vrlo zanimljiva priča sa odličnim specijalnim efektima. Djeca glumci su odlično odradili svoj posao. Vjerno je prikazano vrijeme kraja 70ih godina prošlog stoljeća. Ali ipak nešto nedostaje da bi film bio fantastičan.
Pogledajte film. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Attack The Block (2011)


Znanstvenofantastična akcija.
Nakon što opljačkaju bolničarku, grupa londonskih maloljetnih delikvenata, naleti na malog vanzemaljca i ubiju ga. Dolaze veliki vanzemaljci i ubijaju ljude. Delikventi se bore za svoje i živote drugih ljudi.
U filmu ima puno jurnjave i komičnih elemenata. Film je totalno neozbiljan i ismijava filmove o vanzemaljcima. Zanimljivo je napravljen dizajn vanzemaljaca.
Pogledajte film. Moja je ocjena 7/10.

IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Whip It (2009)


Sportski.
Mlada djevojka živi i radi u malom gradiću. Nezadovoljna je svojim životom. Slučajno sazna za takmičenje u rolanju u susjednom velikom gradu. Pridružuje se takmičenju.
Film je o odrastanju i borbi mlade djevojke da se bavi onime što želi i pritiscima okoline da radi ono što se od nje očekuje. Film je sličan mnogim sportskim filmovima i totalno je predvidljiv, ali je vrlo šarmantan i simpatičan.
Pogledajte film. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

subota, 3. rujna 2011.

Balls of Fury (2007)


Komedija.
Velika nada stolnog tenisa poslije poraza i smrti oca prestaje se natjecati. Nakon dugo godina dobiva šansu da osveti oca. Kineski učitelj ga priprema za turnir u kome gubitnici gube život.
Vrlo zanimljiva komedija o stolnom tenisu i borilačkim vještinama. Film nije ništa posebno, ali je šarmantan. Christopher Walken je odlično odigrao negativca. Film je za nedjeljno poslijepodne.
Pogledajte film. Moja je ocjena 5,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer