nedjelja, 30. listopada 2011.

Serenity (2005)


Znanstvenofantastična akcija.
Krijumčari na svemirskom brodu Serenity, prevoze dvoje bjegunaca (brat i sestra) od vlasti. Bježući, doživljavaju mnoge avanture. Na tom putu, brat pokušava pomoći psihički nestabilnoj sestri sa nadnaravnim sposobnostima.
Film je nastavak odlične serije Firefly, koju mnogi procjenjuju kao najbolju ZF seriju bez vanzemaljaca. U filmu ima mnogo akcije, inteligentnog humora i vrlo zanimljivih likova. Zanimljivo je urađen mix tehnologije iz prošlosti i tehnologije iz budučnosti. Odlično.
Obavezno pogledajte. I seriju također. Moja je ocjena 8/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Kung Fu Panada 2 (2011)


Animirana akcijska komedija.
Panda i njegova ekipa kreću u borbu protiv močnog pauna koji želi osvojiti Kinu sa svojom vojskom i zastrašujućim novim oružjem. Panda usavršava svoje kung fu vještine.
Odličan obiteljski film. Odlično je promješana akcija i komedija sa dodatkom moralnih poruka. Svima kojima se svidio 1. dio, jednako će im se svidjeti i 2. dio. Odlično.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

petak, 28. listopada 2011.

Shaolin Soccer (2001)


Sportska komedija.
Bivša nogometna zvijezda, Zlatna noga, sada star i bolestan okuplja ekipu da se suprostavi njegovom suparniku iz mladosti. Večinu ekipe čine Fung fu Shaolin borci koji neznaju igrati nogomet ali brzo uče.
Odlična komedija sa odličnim specijalnim efektima. Svi koji vole nogomet, borilačke vještine i akcijske komedije će biti vrlo zadovoljni ovim filmom. Odlična zabava.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Captain America: The First Avenger (2011)


Akcija.
2. svjetski rat. Glavni lik, nesposoban za vojsku, se prijavljuje u projekt da postane super vojnik. Pretvore ga u super vojnika, ali glavni znanstvenik biva ubijen. Sa njegovom smrću, završava projekt o super vojnicima. Super vojnik, Captain America, kreće u borbu protiv nacista.
Film je rađen po istoimenom stripu. Vrlo zabavan film sa puno akcije. Odlično su dočarali svijet za vrijeme 2. svjetskog rata. Zadovoljavajuće.
Pogledajte film. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

četvrtak, 27. listopada 2011.

Colombiana (2011)


Akcija.
Djevojčica, Cataleya, bježi iz kolumbije u SAD k stricu jer su joj ubijeni roditelji. Ona odraste i postane plačeni ubojica. Planira osvetiti svoje roditelje.
Film je prosječni akcijski film. Film je osrednji jer je u prvom planu glavna glumica, Zoe Saldana, a sve ostalo je u drugom planu. Sve izgleda kao da je rađeno nabrzinu. Neki dijelovi filma su dosadni. Očekivao sam puno više.
Pogledajte samo ako ste ljubitelji prosječnih akcijskih filmova. Moja je ocjena 5,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Green Lantern (2011)


Akcijska fantazija.
Čovjek ulazi u bratstvo koje štiti svemir od zla. Izabrao ga je prsten koji se napaja energijom volje. Nespremni čovjek se traba oduprijet najvećoj prijetnji u svemiru, zvanoj Parallax.
Vizualno je film odlično napravljen, ali je radnja i ugođaj totalno bezveze. Sve je previše neozbiljno. Film je za djecu od 0 do 7 godina. Jedva sam odgledao film do kraja. Mučenje.
Ne gledajte. Moja je ocjena 4/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer