četvrtak, 24. studenoga 2011.

The Bank Job (2008)


Triler.
1971. godine u Londonu ekipa pljačkaša prokopa tunel ispod banke i uđe u trezor. Opljačkali su skoro sve sefove. U sefovima su bile razne stvari koje vlasnici žele natrag. Osim policije, pljačkaše traže i kriminalci, kraljevska obitelj i ministri.
Vrlo zanimljiv i zabavan film sa vrlo interesantnim likovima. Osvježavajući i neklasičan film o pljački banke, teme obrađene tisuće puta u filmovima. Vrlo dobro.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Nightmare On Elm Street (2010)


Horor.
Domar u vrtiću je zlostavljao djecu. Kada su to saznali roditelji, spalili su ga. Desetak godina kasnije se pojavljuje u snovima te iste djece. Ako ih ubije u snu, mrtvi su i u javi. Djeca pokušavaju preživjeti tako da nespavaju.
Film je potpuna kopija istoimenog orginala iz 1984. godine. Tko nije gledao orginalni film i njegove nastavke, uživati će u ovom zastrašujućem hororcu. Tko je gledao orginalni film (ja jesam), pitati će se koja je svrha ponovnog snimanja istog filma.
Preporučujem gledanje onima koji nisu gledali orginalni film, a ostalima savjetujem negledanje. Moja ocjena je 5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

ponedjeljak, 21. studenoga 2011.

Conan (2011)


Akcijska avantura.
Conanu dječaku glavni negativac sa svojom vojskom ubije oca i sve u selu. Odrasli Conan kreće u osvetu. Na tom putu ubija i uništava sve što mu smeta na tom putu.
Film je loša kopija istoimenog filma iz 1982. godine. Akcijske scene i specijalni efekti su odlični ali sve u svemu je puno lošije od orginala. Film se nakon gledanja odmah zaboravlja. Gledljivo.
Pogledajte ako niste gledali orginal. Moja je ocjena 5,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Horrible Bosses (2011)


Komedija.
Trojica prijatelja žele ubiti svoje šefove zbog maltretiranja. Žele da ubojstva izgledaju kao nesretni slučajevi. Savjetuje ih bivši robijaš. Naravno, sve kreće u suprotnom pravcu od planiranoga.
Iznad prosjećna komedija koja će se posebno svidjeti onima koji mrze svoje šefove. Temelj ove komedije su odlični negativci (šefovi). Film je predvidljiv, ali to neumanjuje njegov šarm. Vrlo dobro.
Pogledajte film. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

petak, 18. studenoga 2011.

Ironclad (2011)


Srednjovjekovna Engleska. Kralj pokušava sa svojom vojskom se vratit na tron. Na putu osvajanja Engleske mu je dvorac koji štite malobrojni borci. Dolazi do opsade.
Film je snimljen po stvarnom događaju. Ima jako puno krvi i raskomadanih dijelova tijela. Klaonica. Ljubitelji filmovova o srednjem vijeku biti će zadovoljni ovim filmom. Neki dijelovi su previše predvidljivi. Zadovoljavajuće.
Pogledajte film. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

nedjelja, 13. studenoga 2011.

Rise of the Planet of the Apes (2011)


Znanstvenofantastična akcija.
Znanstvenik pokušava naći lijek protiv Alzheimerove bolesti, provodeći eksperimente na majmunima. Poslije neuspjelog eksperimenta, donosi kući bebu čimpanze. Znanstvenik nastavlja eksperimente na čimpanzi i ona postaje "pametna".
Film je još jedan u nizu serijala filmova "Planeta majmuna". Specijalni efekti su fenomenalni. Pouka filma je da ono što radimo životinjama, radimo sami sebi. Završnica filma je vrlo dobro napravljena.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Killer Elite (2011)


Akcija.
Plaćeni ubojica, sa svojom ekipom, mora ubiti troje ljudi (pripadnike Britanske vojske) da bi oslobodio svog zarobljenog kolegu. Pripadnici Britanske vojske ih pokušavaju zaustaviti i uloviti.
Žestoki akcijski film pun jurnjave, pucnjave i leševa. Prosječan akcijski film koji nimalo ne odskače od većine današnjih filmova. Radnja je inspirirana istinitim događajem.
Preporučujem svima željnim akcije. Moja je ocjena 7/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

četvrtak, 10. studenoga 2011.

Bad Teacher (2011)


Komedija.
Školska učiteljica, koju je napustio bogati dečko, pokušava nabaviti novac za operaciju povećanja grudi. Zavodi novopridošlog bogatog učitelja i pokušava eliminirati kolegicu učiteljicu koja to isto pokušava.
Svi koji vole crne satirične komedije će uživati u ovom filmu. Poruka ovog filma je "Loše je dobro", a to se rijetko vidi u današnjim komedijama. Odlična zabava.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer