petak, 29. travnja 2011.

Daybreakers (2009)


Akcijski horor. U bliskoj budućnosti, Zemljom vladaju vampiri. Hrane se ljudskom krvlju, a ljudi je sve manje. Pokušavaju proizvesti umjetnu krv jer dolazi do gladi i nemira među vampirima. Vrlo interesantana i osvježavajuća ideja za film. Cijeli film je vrlo dobro napravljen osim kraja koji se mogao bolje napraviti.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6,5/10

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Zeitgeist: Moving Forward (2011)


Dokumentarni film. Ovo je treći dio serijala Zeitgeist. Film se sastoji od nekoliko zasebnih dijelova, a osnova su razgovori sa stručnjacima o raznim bitnim temama o našoj današnjoj civilizaciji. Film je odlično napravljen kao i prva dva dijela i potiče na razmišljanje.
Obavezno gledajte. Moja je ocjena 8,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

petak, 22. travnja 2011.

Men Who Stare At Goats (2009)


Komedija. Novinar slučajno naleti na priću o vojnicima sa nadprirodnim moćima. Slučajno naleti na jednog takvog vojnika i prati ga u njegovoj misiji. Zajedno prolaze kroz mnoge avanture. Vrlo zanimljiv, duhovit i simpatičan film sa odličnim glumcima. Satira se proteže kroz cijeli film. Zabavan film.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Alien vs. Ninja (2010)


Znanstveno fantastična akcijska komedija. U srednjovjekovnom Japanu klanovi ninji se bore za prevlast. Iz svemira dođu vanzemaljci i ubijaju bez milosti sve ljude. Ninje se bore da bi preživjeli. Vrlo neozbiljan film sa puno nelogičnih situacija. Neki specijalni efekti su odlični, a neki su jako loši. Simpatičan film, ali je sve moglo biti napravljeno mnogo bolje.
Preporučujem film onima kojima je dosta gledanja američkih i europskih filmova, a ostali neka izbjegnu ovaj film. Moja je ocjena 4/10.

IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

četvrtak, 21. travnja 2011.

The Invention of Lying (2009)


Komedija. Nitko na svijetu nemože lagati. Svi su iskreni i pričaju samo istinu. Glavni lik upadne u probleme i desi mu se nešto u mozgu i počne lagati. Svi mu vjeruju svaku rijeć i kada govori totalne gluposti. Zanimljiva prića sa očekivanim sretnim završetkom. Sve je predvidljivo, ali zabavno odrađeno. Interesantan film.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6/10.

IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

Taken (2008)


Akcijski film. Mlada amerikanka odlazi sa prijateljicom u Paris, gdje ih otme albanska mafija da ih pretvore u prostitutke. Njezin otac, bivši agent CIAe, odlazi u potragu za njom. Sve je odlično napravljeno u filmu, od priće i režije do glume i akcijskih scena. Iznenadila me je dinamika filma, jer zadnjih 60 minuta filma je stalna akcija. Odličan film.
Preporučujem gledanje. Moja je ocjena 7,5/10.

Filmski
IMDB
RT
Wikipedia

Trailer

ponedjeljak, 18. travnja 2011.

I Am Number Four (2011)


Znanstveno fantastični akcijski film. 9 vazemaljaca živi na Zemlji sa svojim zaštitnicaima. Pobjegli su sa svoje planete jer bila napadnuta. Napadaći dolaze na Zemlju i ubijajau jednog po jednog. Glavni lik je broj 4. Film je orjentiran na mlađu publiku. Specijalni efekti su odlični. Kvaliteta je malo iznad prosjeka današnjih filmova. Zadovoljavajuće.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6,5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

četvrtak, 14. travnja 2011.

The Mechanic (2011)


Akcijski film. Plačeni ubojica ubije svog mentora. Kasnije sazna da mu je sve namješteno, pa sa mentorovim sinom kreće u osvetu. Film je kopija odličnog istoimenog filma iz 1972. godine. Odličan akcijski film i to je to. Film je predvidljiv i u nivou je današnjih površnih akcijskih filmova. Film je za nezahtjevnu publiku.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

srijeda, 13. travnja 2011.

Karate Kid (2010)


Dječiji akcijski. Dvanaestgodišnji Dre s majkom se seli u Peking. Upoznaje djevojčicu, koja mu se svidi, i postaje meta lokalnih školskih nasilnika. Domar iz njegove zgrade ga uči borilačkim vještinama. Film se zove Karate kid, a svi se bore tehnikom Kung Fu. Film je potpuna kopija istoimenog filma iz 1984. godine. Gledljiv film, koji izgleda kao velika turistička razglednica za Kinu. Sve je totalno predvidljivo. Jackie Chan prvi put glumi ozbiljnu ulogu.
Pogledajte film, ali orginal je bolji. Moja je ocjena 6/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

nedjelja, 10. travnja 2011.

The Big Lebowski (1998)


Komedija. Dude Lebowski mora vratiti novac koji nije posudio. Desila se zamjena identiteta. Dude pokušava to razriješiti i nešto zaraditi. Odlična i neobična komedija sa vrlo zanimljivim likovima. Odabir pjesama u filmu je odličan. Tijekom godina je film stekao kultni status s razlogom.
Obavezno gledajte film. Moja je ocjena 8/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

petak, 8. travnja 2011.

The Green Hornet (2011)


Akcijska komedija. Bogati vlasnik novina umre i njegov razmaženi sin ostane u šoku jer shvati da u životu nije nikada učinio ništa dobro. Odluči se boriti protiv kriminalaca. Partner mu je majstor borilačkih vještina i stvataoc oružja. Film je povremeno vrlo zabavan. Autori kao da nisu znali što da naprave ili komediju ili akcijski film, pa su napravili oboje. Prosječan film. Ništa posebno.
Pogledajte film. Moja je ocjena 6/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

ponedjeljak, 4. travnja 2011.

Death Race (2008)


Akcija. Bliska budučnost. Nedužan čovjek završi u zatvoru zbog ubojstva svoje žene. Da bi preživio mora se utrkivati na život i smrt u utrci naoružanih automobila. Pobjednik dobiva slobodu. Stvaraoci filma su zanemarili priču i sve su uložili u akcijske scene. Film je pun nelogičnosti. Loše.
Tko voli samo akciju neka obavezno gleda film, a ostalima ne preporučujem film. Moja je ocjena 5/10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer

A Serious Man (2009)


Drama. Školski profesor, Židov, treba biti unaprijeđen ali cijeli život mu krene na loše. Žena se želi razvesti od njega i uzeti mu kuću, djeca ne obraćaju pažnju na njega, lošeg je zdravlja,... Traži savjete od trojice rabina. Film je vrlo neobičan, kao i svi filmovi braće Coen. Cijelo vrijeme sam čekao da će se nešto desiti, ali se ništa nije desilo. Film me je zbunio i neznam što da mislim o njemu. Interesantan film.
Film je za one koli žele nešto više od filma, a ne samo zabavu. Moja je ocjena 5,5 /10.

Filmski
IMDB
RT

Trailer